Ajankohtaista

Asumisviihtyvyys ja -turvallisuus

Tässä on kerrottu asukkaan vastuulla olevista asioista / huoltotoimenpiteistä, jotka on hyvä tehdä säännöllisesti:

Vuotavat vesikalusteet (mm. vessanpönttö) pitää ilmoittaa Kummun Kotien huoltomiehelle tai asiakaspalveluun.

Lattiakaivon ja lavuaarien hajulukon puhdistaminen kuuluu asukkaan vastuulle.

Pitkään puhdistamatta ollut lattiakaivo saattaa haista pahalle ja tukkeutua. Jos siis suihkun jälkeen vettä on lattialla normaalia enemmän, kannattaa lisätä tehtävien töiden listalle lattiakaivon puhdistaminen pikaisesti. Kosteat ja lämpimät paikat ovat oivallinen kasvualusta mikrobeille eli lattiakaivoa siivotessa kannattaa käyttää kumihanskoja.

Asukkaan velvollisuuksiin kuuluu puhdistaa kodin ilmanvaihtoventtiilit kaksi kertaa vuodessa. Milloin viimeksi teit sen? Kun venttiilit ovat likaiset, ilma ei pääse vaihtumaan, ja sisäilmasta tulee tunkkaista.

Palovaroitin on laite, joka mahdollisimman aikaisin havaitsee alkavan tulipalon ja varoittaa asunnossa olevia. Palovaroitin on ollut pakollinen jokaisessa asunnossa 1.9.2000 lähtien. Palovaroittimen kova hälytysääni herättää nukkuvankin ihmisen ja antaa 2-3 minuuttia aikaa pelastautua palavasta asunnosta.

Huoneiston haltija eli asukas on velvollinen huolehtimaan siitä, että asunto varustetaan riittävällä määrällä palovaroittimia tai muita laitteita, jotka mahdollisimman aikaisin havaitsevat alkavan tulipalon ja varoittavat asunnossa olevia.

18.02.2021